112250 – Mlin za mlevenje šećera, 50‐100 kg šećera/sat

Dostupnost:

Dostupno kao narudžbina na zahtev


Mlin za mlevenje šećera predstavlja uređaj u kome se vrši mlevenje (usitnjavanje) šećera do nivoa granulacije odabranog sita. Mlinsko kolo se sastoji od kućišta, turbine i sita koje može imati različitu granulaciju.

Kapacitet mlina je od 50 do 100 kg samlevenog šećera na sat, sa tim da kapacitet u mnogome zavisi od kvaliteta i porekla šećera koji se melje.

Mlin za mlevenje šećera je dizajniran tako da tokom mlevenja ne dolazi do zagrevanja šećera niti njegovog lepljenja za zidove što korisniku obezbeđuje kontinuitet u njegovoj eksploataciji bez bojazni da šećer može da se zalepiti za zidove ili da blokira radne komponente mlina i protok šećera.

Proces mlevenja događa se u mlinskom kolu lomljenjem zrna šećera u zoni između turbine i sita. Sito koje se standardno postavlja na mlin za mlevenje šećera ima perforaciju veličine 0.5-0.6mm što obezbeđuje da čestice šećera na izlazu bude manja od 40 mikrona. Brzina obrtanja turbine iznosi 6000 o/min što garantuje visoku efikasnost mlina.

Mlin za mlevenje šećera je u celosti proizveden u Srbiji.

Mlin za mlevenje šećera predstavlja uređaj u kome se vrši mlevenje (usitnjavanje) šećera do nivoa granulacije odabranog sita. Mlin za mlevenje šećera je namenjen isključivo mlevenju šećera u formi kristala i u njemu se ne mogu procesuirati drugi materijali. Mlinsko kolo se sastoji od kućišta, turbine i sita koje može imati različitu granulaciju. Kako današnji standardi nalažu, konstrukcija mlina koja je u direktnom dodiru sa šećerom, u potpunosti je izrađena od nerđajućih materijala (nerđajućeg čelika – kiselootporni antimagnetni u kvalitetu AISI304 i aluminijuma).

Sito koje se standardno postavlja na mlin za mlevenje šećera ima perforaciju veličine 0.5-0.6mm što obezbeđuje da čestice šećera na izlazu bude manja od 40 mikrona. Po želji kupca, na mlin se mogu postaviti i sita druge perforacije. Brzina obrtanja turbine iznosi 6000 o/min što garantuje visoku efikasnost mlina.

Mlin za mlevenje šećera je dizajniran tako da tokom mlevenja ne dolazi do zagrevanja šećera niti njegovog lepljenja za zidove, što korisniku obezbeđuje kontinuitet u njegovoj eksploataciji bez bojazni da šećer može da se zalepiti za zidove ili da blokira radne komponente mlina i protok šećera.

Dizajn same konstrukcije mlina omogućuje korisniku postavljanje prihvatnog suda ili džaka na izlazu za prijem samlevenog šećera. Upravljanje radom mlina vrši se preko kontrolnog panela koji nije fiksiran za sam mlin i omogućuje korisniku postavljanje na željenu poziciju unutar radnog prostora.

Prema potrebama kupca, uz mlin za mlevenje šećera je moguće isporučiti i različite transportne sisteme u vidu pužnih transportera kojima se može transportovati šećer u kristalu do samog mlina, odnosno prihvatati samleveni šećer i transportovati do mesta čuvanja ili korišćenja u nekoj od faza proizvodnje.

Šifra: 112250
Naziv artikla: Mlin za mlevenje šećera, 50-100 kg šećera/sat
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neograničen
Sastav: čelik