1122-Milin-za-mlevenje-secera-50-100Kg
1122-Milin-za-mlevenje-secera-50-100Kg-2
1122-Milin-za-mlevenje-secera-50-100Kg-3

112250 - Mlin za mlevenje šećera, 50‐100 kg šećera-sat

Mlin za mlevenje šećera predstavlja uređaj u kome se vrši mlevenje (usitnjavanje) šećera do nivoa granulacije praha. Mlinsko kolo se sastoji od rotacionih ploča koje na sebi imaju elemente preko kojih dolazi do smicanja kristala i njegovog usitnjavanja.
Kapacitet mlina je od 50 do 100 kg samlevenog šećera na sat, sa tim da kapacitet u mnogome zavisi od kvaliteta i porekla šećera koji se melje.
Mlin za mlevenje šećera je dizajniran tako da tokom mlevenja ne dolazi do zagrevanja šećera niti njegovog lepljenja za zidove što korisniku obezbeđuje kontinuitet u njegovoj eksploataciji bez bojazni da šećer može da se zalepiti za zidove ili da blokira radne komponente mlina i protok šećera.
Mlin za mlevenje šećera je u celosti proizveden u Srbiji.

0.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 112250
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Mlin za mlevenje šećera predstavlja uređaj u kome se vrši mlevenje (usitnjavanje) šećera do nivoa granulacije. Mlin za mlevenje šećera je namenjen isključivo mlevenju šećera u formi kristala i u njemu se ne mogu procesuirati drugi materijali. Mlinsko kolo se sastoji od rotacionih ploča koje na sebi imaju elemente preko kojih dolazi do smicanja kristala i njegovog usitnjavanja. Kako današnji standardi nalažu, konstrukcija mlina koja je u direktnom dodiru sa šećerom, u potpunosti je izrađena od nerđajućih materijala.

 

Proces mlevenja događa se u mlinskom kolu lomljnjem zrna šećera u zoni između igala radnog kola. Mlin je dizajniran tako da tokom mlevenja ne dolazi do zagrevanja šećera niti njegovog lepljenja za zidove što korisniku obezbeđuje kontinuitet u njegovoj eksploataciji bez bojazni da šećer može da se zalepiti za zidove ili da blokira radne komponente mlina i protok šećera.

Dizajn same konstrukcije mlina omogućuje korisniku postavljanje prihvatnog suda ili džaka na izlazu za prijem samlevenog šećera. Upravljanje radom mlina vrši se preko kontrolnog panela koji nije fiksiran za sam mlin i omogućuje korisniku postavljanje na željenu poziciju unutar radnog prostora.

Snaga motora koji pogoni mlin je 1.1kW i može po potrebi kupca da bude instaliran kao monofazni (220V) ili trofazni (380V). Motor koji se ugradjuje ima 2800 o/min, stim da je vezan preko remenice i remena sa radnim kolom čime mu se povećava broj obraja. Brzina obrtanja radnog kola iznosi oko 6000 o/min, što garantuje visoku efikasnost mlina.

Na usipnom košu ugrađen je regulator protoka, preko kojeg se reguliše protok šećera u radnom kolu. Njegova funkcija je ključna za optimalan rad mlina, kako se radno kolo ne bi preopteretilo, usled potencijalnog zagušenja velikom količinom šećera. 

Prema potrebama kupca, uz mlin za mlevenje šećera je moguće isporučiti i različite transportne sisteme u vidu pužnih transportera kojima se može transportovati šećer u kristalu do samog mlina, odnosno prihvatati samleveni šećer i transportovati do mesta čuvanja ili korišćenja u nekoj od faza proizvodnje.

Deklaracija

Sifra: 112250
Naziv artikla: Mlin za mlevenje Secera, 50-100 kg Secera/sat
Proizvođac: P.Z. "ROJ" Trstenik
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neogranicen
Sastav: celik
Cuvati van domasaja dece