“Atlas medonosnog bilja 1″ – V. Umeljić

100120 - “Atlas medonosnog bilja 1″ – V. Umeljić

ATLAS MEDONOSNOG BILJA 1  

   - A5 format      - 115 gr. mat-kunstdruk papir      - ćirilica      - šiveni povez      - čvrste plastificirane korice      - 736 stranica      - 1.445 originalnih fotografija u boji      - registri imena i pojmova

3,500.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 100120
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Kategorija: Literatura
Opis proizvoda

Ova knjiga je neka vrsta vodiča kroz prirodu, u kojoj dominira boja, miris, zvuk i velika tajna plodnosti i oplođenja samih pčela.
Idući od cveta do cveta, od pčele do pčele, autor je sačinio Atlas medonosnog bilja, poemu o cveću i pčelama, koja se čita i gleda i kao roman i kao poučna čitanka.

Do sada je objavljeno tri izdanja ove knjige. U ATLASU MEDONOSNOG BILJA 1 je prikazano 333 najznačajnijih medonosno-polenonosnih biljaka koje uspevaju prvenstveno u uslovima kontinentalne klime. Svaka biljka je prikazana na dve stranice, najmanje sa 4 fotografije. U širokom planu je prikazana cela biljka u cvetu u prirodnom okruženju, zatim cvet i list biljke i obavezno, u makro planu, pčela na cvetu svake biljke, čime se dokazuje da je biljka medonosna, odnosno polenonosna, a za pojedine biljke, gde je to neophodno, i plodovi kao i druge karakteristike. Nazivi biljaka, uz pripadnost familiji, dati su na 8 jezika: latinski, srpski, ruski, francuski, engleski, mađarski, makedonski i slovenački. Dat je botanički opis, što uz fotografije omogućava sigurnu identifikaciju biljaka u prirodi. Za svaku biljku je simbolima i tekstom prikazano vreme cvetanja i izdašnost nektarom i polenom, kao i karakteristike meda i polena. Za biljke koje te osobine poseduju, naglašena je i krmna vrednost, lekovitost i nazivi bolesti za koje se koriste, jestivost i otrovnost. Navedena je rasprostranjenost biljaka i način razmnožavanja. Dati su Registar naziva biljaka na pojedinim jezicima, zatim Registar naziva bolesti pri čijem lečenju pomažu opisane biljke, rečnik botaničkih izraza i skraćenice i puna imena citiranih autora sa osnovnim podacima o njima.

Deklaracija

Sifra: 100120
Naziv artikla: "Atlas medonosnog bilja 1" - V. Umeljic
Izdavač: Veroljub Umeljic
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neogranicen
Sastav: papir
Cuvati van domasaja dece