Sa pčelama 50 godina V.Umeljić
1024-Sa-pcelama-50-godina-2

100101 - "Sa pčelama 50 godina" V.Umeljić

Povodom pedeset godina samostalnog pčelarenja. U knjizi su obrađene mnoge pčelarske nedoumice i na brojna pčelarska diskutabilna pitanja dati odgovori, proistekli iz autorovog dugogodišnjeg pčelarskog staža. U drugom delu knjige detaljno su obrađeni celogodišnji pčelarski radovi po mesecima. Treći deo knjige sadrži opis autorovih susreta i upoznavanja sa poznatim ličnostima iz sveta pčelarstva ili književnosti.

2,300.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 100101
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Kategorija: Literatura
Opis proizvoda
Reč pisca o knjizi iz predgovora: "Navršilo se 50 godina mog samostalnog pčelarenja i 25 godina predavačkog staža. Moj otac Miodrag, koji se bavio pčelarstvom, umro je mlad,u svojoj četrdeset četvrtoj godini života, u decembru 1966. godine. U martu 1967. godine ja sam, kao osamnaestogodišnjak, prvi put samostalno pregledao pčele i odlučio da nastavim dugu porodičnu pčelarsku tradiciju.
Od tada do danas moja pčelinja društva niko osim mene nije regledao. Od oca sam nasledio desetak društava, u vrškarama i DB košnicama. Pčelinjak sam u početku postepeno proširivao, tako da sam deset godina pčelario sa dvadesetak košnica. Kasnije sam pčelinjak ubrzanije širio, dok nisam dostigao broj od oko 150 pčelinjih društava u dvanaestoramnim DB košnicama. Porodična tragedija je uslovila da ne širim dalje pčelinjak.
Od 1980. do 2005. godine bavio sam se selečim pčelarenjem, koristeći, pojedinih godina, i po četiri paše godišnje. Radni odnos sam prekinuo 1994. godine i od tada profesionalno pčelarim."
Deklaracija

Sifra: 100101
Naziv artikla: "Sa pcelama 50 godina" - V. Umeljic
Izdavač: Veroljub Umeljic
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neogranicen
Sastav: papir
Cuvati van domasaja dece