,

1342 – Aparat za proizvodnju matica NIKOT

Nikot tabla – aparat za proizvodnju matica, sadrži mesto za 110 ćelija u koje se postavljaju veštački matičnjaci i specijalne matične rešetke sa otvorom.

Sajt proizvodjača – NICOTPLAST

*** Akcija traje dok traju zalihe ***

2.900,00 дин.

Nikot tabla ili aparat za proizvodnju matičnjaka sadrži mesto za 110 ćelija u koje se postavljaju veštački matičnjaci. Isporučuje se zajedno sa čepićima za zatvaranje i dva transparentna poklopca u formi specijalne matične rešetke sa otvorom.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

– Isecite saće na ramu sa leglom u sredini rama, u formi pravougaonika dimenzija identičnih kao i nikot tabla. Sa nikot table skinite poklopce i postavite 110 matičnih ćelija nakon čega je potrebno vratiti na mesto poklopce (zatvorene sa čepićima). Pričvrstite pomoću dva zavrtnja tablu. U ćelije ubacite med. Postavite je nekoliko meseci ranije u središte legla bez poklopaca na tabli (ako ne koristite tablu, držite je u leglu, miris matice će učiniti mnogo lakšin naredno zaleganje jaja)
– Vršite prihranu društva 4 dana pre i tokom zaleganja jajašca.
– Pre početka proizvodnje matičnjaka, vratite na tablu poklopce. Ubacite maticu i zatvorite poklopac sa čepićem ili sa većim komado šećerne pogače u slučaju da želite da matica sama izađe iz table.
– Vađenje matične ćelije sa larvom starosti 6 do 24 sata je lakše obavljati pomoću nosača matičnjaka (šifra 1331) (90% prihvatanja).

Ukoliko su uslovi za oplodnju optimalni (godišnje doba, populacija, temperatura, dostupnost hrane, pozicija table u središtu legla) matica će početi da zaleže jaja u periodu od 24h.
Proverite obavezno da je prolaz između ramova i table minimum 8mm.
Takođe, moguće je ubaciti nikot tablu u vosak (maksimalna temperatura voska 65C). Deformacija plastike od koje je izrađena nikot tabla počinje na temperaturama od 75C.
Svih 110 veštačkih ćelija treba uvek biti potavljeno na nikot tablu.

Tabla za matične ćelije ima sledeće karakteristike:

Sastav proizvoda: Plastika
Boja: Žuta/transparentna
Dimenzija: 147 x 130 x 28 mm

Sajt proizvodjača – NICOTPLAST

Šifra proizvoda: 1342 Kategorije: , Oznake: ,