,

131000 – Igla za presadjivanje larvi, PVC


Igla za presadjivanje larvi se koristi za premeštanje istih u proizvodnji matica odnosno dobijanju matičnog mleča.

Igla za presadjivanje larvi, poznata i kao kineska igla, izradjena je od fine plastike, sa perforacijom koja olakšava rad sa istom. Spada u kategoriju igala za presadjivanje sa elastičnim vrhom, budući da ima tanak pokretan vrh izrađen od pera kineske prepelice. Odlikuju je pristupačna cena i lakoća rukovanja.

90,00 рсд

Igla za presadjivanje larvi se koristi za premeštanje larvi u proizvodnji matica odnosno dobijanju matičnog mleča. Karakteristično za ovu iglu je da se presađivanje larvica obavlja bez prethodnog dodavanja mleča u osnove matičnjaka za razliku od postupka rada sa čvrstim iglama kada je ovo neophodno.

Igla za presadjivanje larvi se koristi za presadjivanje larvica tako što se elastični deo, izađen od pera, spušta niz zid matične ćelije do momenta dok se ne nađe ispod larve i kada se zajedno sa larvom izvlači i prenosi. Sam proces je jednostavan i siguran imajući u vidu elastičnost samog pera i perforiranu površinu kućišta koje obezbeđuje sigurnost u radu i pri manipulaciji. Igla za presadjivanje ima ugrađen opružni mehanizam pomoću kojeg je moguće prostim pritiskom skinuti larvu sa vrha pera u poslednjoj fazi premeštanja.

Karakteristike igle za presadjivanje larvi su sledeće:

Materijal: Plastika, čelik i prirodni materijali
Boja: Crvena
Dužina: cca 11.5cm

Šifra: 131000
Naziv artikla: Igla za presađivanje larvi, Kineska,PVC
Uvoznik: Pčelar DOO Vršac
Zemlja porekla: Kina
Rok upotrebe: Neograničen
Sastav: plastika