Električni otklapač saća
5093-Elektricni-otklapac-saca-2-min
5093-Elektricni-otklapac-saca-3-min
5093-Elektricni-otklapac-saca-4-min
5093-Elektricni-otklapac-saca-5-min

50930 - Električni otklapač saća, TOP

Električni otklapač saća predstavlja savršen alat kako za hobiste tako i za profesionalne pčelare. Nož je dizajniran tako, da zagrejanim oštrim sečivom prostim prevlačenjem vrši skidanje mednih poklopaca na izuzetno lagan način. Kao najveću prednost u radu, osim brzine rada, ističe se i naročiti komfor. Bolovi i zamor u zglobovima koji se javljaju tokom korišćenja drugih ručnih alata za otklapanje su praktično eliminisani jer pokreti u fazi otklapanja nisu vertiklani (gore-dole), već je kretanje horizontalnoč što ustvari i predstavlja prirodni pokret zglobova ruke. Oprema se povezuje na klasičan monofazni priključak 230V 50Hz. Električni otklapač saća na priključnom kablu poseduje i prekidač putem koga se može prekinuti rad grejača po potrebi. Električni otklapač saća je dizajniran da traje, i služi dugi niz godina zahvaljujući svom jednostavnom i kvalitetnom dizajnu odnosno primenjenim rešenjima i materijalima u izradi.

7,800.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 50930
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Kod električnog otklapača saća, sečivo je pričvršćeno na nosač noža preko 3 zavrtnja, koja inače služe za podešavanje zazora sečiva u odnosu na sam nož čime se reguliše dubina sečenja. U zavisnosti od načina rada i prethodnih iskustava, moguće je regulisati pliće ili dublje skidanje mednih poklopaca.
Sam grejač je dimenzionisan da svojom snagom postiže optimalnu radnu temperaturu od 65-70C na radnom delu sečiva. Električni otklapač saća ima optimalno vreme za zagrevanje sečiva je oko 3 minuta. Temperatura na samom sečivu će varirati od brzine rada i temperature meda odnosno voska koji se uklanja. Otklapanje velikog broja ramova će zahtevati povremnu proveru temperature sečiva, dok u situacijama kada je otklapanje sporadičan proces i nož se ne koristi u kontinuitetu, posle više od 5 minuta rada potrebno je isti isključiti kako ne bi došlo do pregrevanja grejača odnosno povreda rukovaoca.
Deklaracija

Sifra: 50930
Naziv artikla: Elektricni otklapac saca, TOP
Uvoznik: Pcelar DOO VrSac
Zemlja porekla: Kina
Rok upotrebe: Neogranicen
Sastav: celik
Cuvati van domasaja dece