,

72230 – Pčelarski nož, sa kukom ROJ


Pčelarski nož sa kukom je izrađen od čelika, naknadno pocinkovan i dodatno zaštićen plastificranjem, kao vidom površinske, estetske i antikorozivne zaštite metala, kroz proces u kome se boja u prahu nanosi na metal elektrostatičkim putem, a zatim se vrši “pečenje” na temperaturi polimerizacije. Pčelarski nož je na jednoj strani je izveden prav i oštar, a na drugoj sužen i povijen na način da je formirana kuka koja olakšava odvajanje satonoša od tela košnica. Povijene stranice na telu noža obezbeđuju njegovo lako držanje u ruci, bez pojave žuljanja, a sa druge strane garantuju visok stepen krutosti odnosno veliku otpornost na savijanje samog noža tokom rada. Pčelarski nož na bočnoj strani ima još izveden i nož za čišćenje unutrašnje strane satonoše.

310,00 рсд

Pčelarski nož služi za odvajanje poklopne daske od tela košnice i jednog nastavka od drugog, a zatim za razdvajanje ramova, skidanje voska i propolisa sa pojedinih delova košnice, čišćenje zidova košnice i podnjače, itd. Nož je deo neophodnog pribora svakog pčelara.

Pčelarski nož se izrađuje kao standardni američki nož (šifra proizvoda 0720) i kao američki nož koji kao dodatak sa jedne strane ima kuku (šifra proizvoda 0721), pomoću koje se ramovi lakše odvajaju.

Šifra proizvoda: 72230 Kategorije: , Oznake: , ,
Šifra: 72230
Naziv artikla: Pčelarski nož, sa kukom ROJ
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neograničen
Sastav: čelik