122221 – Parni topionik sa presom na drva, Cr (inox)

Dostupnost:

Dostupno kao narudžbina na zahtev


Parni topionik sa presom  napravljen je kompletno od prohroma AISI 304, i sastoji se iz suda sa plaštom u koji se sipa voda, unutrašnjeg perforiranog uloška – cedila i navojnog vretena kojim se vrši pritisak. Vosak se topi pod dejstvom temperature pare koja nastaje grejanjem vode u plaštu. Grejanje vode može biti putem električne energije, grejačem snage 3kW, odnosno preko gorionika na prirodan gas ili loženjem čvrstog goriva (opcija grejanja na struju se ne može kombinovati sa drugim vidom grejanja). Topljenje u zavisnosti od voska, stepena nečistoća i ambijentalnih uslova, traje 40-60 minuta, i ono je gotovo kada na odvodnoj slavini teče samo voda i para.

Glavna odlika topionika je kvalitet upotrebljenih materijala i masivnost. Kompletan topionik je izradjen od kiselootpornog-antimagnetnog prohroma u kvalitetu AISI304, dakle ne koristimo prohrom nižeg kvaliteta. Nerđajući lim je u potpunosti postojan na pojavu rđe, koja može nastati dejstvom zaostalog meda ili drugih rezidua, što garantuje njegov dug životni vek. Telo topionka je izrađeno od prohromskog debljine 1.5mm, dok je poklopac, koji trpi najveće opterećenje, izrađen od materijala debljine 5mm. Navojno vreteno je prečnika 30/32mm čime je sprečeno bilo kakvo krivljenje ili deformacija prilikom vršenja pritiska. Bravljenje poklopca u 4 tačke osigurava korisniku uspešan rad uz dobro zaptivanje.

Posuda u koju se smešta materijal za topljenje izrađena je od perforiranog prohromskog lima sa otvorima prečnika 4 mm. U posudu se može smestiti ukupna zapremina materijala od 20L. Prilikom izrade topionika mislili smo i na potrebu za njegovim prenošenjem na različite lokacije, te je ispusna slavina izrađena sa navojem i može se skinuti sa tela topionika te time omogućiti lakšu manipulaciju i transport, bez mogućnosti da se ista polomi ili iskrivi. Takođe, dve ručke sa strane olakšavaju njegovo nošenje i pomeranje.

82.000,00 рсд

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Šifra: 122221
Naziv artikla: Parni topionik sa presom na drva, Cr (inox)
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neograničen
Sastav: čelik