,

90640 – Varrofan


Uređaj za tretiranje pčela spaljivanjem listića i unošenjem rezultujućeg dima direktno u gnezdo.

4.800,00 рсд

Sastoji se od električnog ventilatora, opremljenog motorom koji se napaja baterijom od 1,5 V, za održavanje sagorevanja i brzo slanje dima u košnicu.

Za to je povezana cev za paljenje listića i usmeravanje dima u košnicu. Dizajn je obezbedio prostor za gašenje varnica i koji takođe osigurava zadržavanje pepela od sagorevanja trake. Pored toga, mlaz dima se uglavnom usmerava kroz dva otvora okrenuta prema gore, prema gnezdu, povećavajući efikasnost tretmana čak i u slučaju dna podnjače sa mrežom, što uglavnom ne obezbeđuje vrlo dobro zaptivanje.

Uređaj omogućava potpuno sagorevanje listića u oko 10 sekundi, imajući prednost u odnosu na druge uređaje poput trake za sagorevanje, koja se nalazi iza ventilatora, a ne pre njega. To daje prednosti činjenici da se motor ventilatora više ne zagreva tokom sagorevanja, nastali pepeo više ne opterećuje i blokira propeler ventilatora, a sav nastali dim se šalje direktno u košnicu, bez gubitaka.

Posle jednog ili više tretmana, cev se može odvojiti, držanjem za plastičnu izoliranu ručku na dnu i protresti radi istresanja pepela.

Smatramo da će VARRO-FAN uređaj značajno poboljšati način na koji primenjujete tretman listićima, što je korisno bilo kojem pčelaru bez obzira na veličinu košnice.

Način upotrebe: stavite listiće sa kapljicama u prorez u metalnu cev. Listić se zapali, a otvor se zatvori klizanjem dve cevi, zatim metalnu cev od Varrofana ubacite u kosnicu, dim će izlaziti kroz dve izlazne rupe okrenute prema gore.

Nakon otprilike 15-20 sekundi izvadite uređaj, otkopčajte sastavne delove, istresite pepeo i pripremite se za novi tretman.

Nakon svih tretmana, uređaj očistiti od pepela pre skladištenja i oprati sa alkoholom.

Šifra: 90640
Naziv artikla: Varroafan
Uvoznik: Pčelar DOO Vršac
Zemlja porekla: EU
Rok upotrebe: Neograničen
Sastav: čelik, plastika