9991-Varofan-14
9991-Varofan-16
9991-Varofan-11
9991-Varofan-12
9991-Varofan-15
9991-Varofan-13
9991-Varofan-17

90640 - Varrofan

Uređaj za tretiranje pčela spaljivanjem listića i unošenjem rezultujućeg dima direktno u gnezdo.

4,800.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 90640
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Sastoji se od električnog ventilatora, opremljenog motorom koji se napaja baterijom od 1,5 V, za održavanje sagorevanja i brzo slanje dima u košnicu.
Za to je povezana cev za paljenje listića i usmeravanje dima u košnicu. Dizajn je obezbedio prostor za gašenje varnica i koji takođe osigurava zadržavanje pepela od sagorevanja trake. Pored toga, mlaz dima se uglavnom usmerava kroz dva otvora okrenuta prema gore, prema gnezdu, povećavajući efikasnost tretmana čak i u slučaju dna podnjače sa mrežom, što uglavnom ne obezbeđuje vrlo dobro zaptivanje.
Uređaj omogućava potpuno sagorevanje listića u oko 10 sekundi, imajući prednost u odnosu na druge uređaje poput trake za sagorevanje, koja se nalazi iza ventilatora, a ne pre njega. To daje prednosti činjenici da se motor ventilatora više ne zagreva tokom sagorevanja, nastali pepeo više ne opterećuje i blokira propeler ventilatora, a sav nastali dim se šalje direktno u košnicu, bez gubitaka.
Posle jednog ili više tretmana, cev se može odvojiti, držanjem za plastičnu izoliranu ručku na dnu i protresti radi istresanja pepela.
Smatramo da će VARRO-FAN uređaj značajno poboljšati način na koji primenjujete tretman listićima, što je korisno bilo kojem pčelaru bez obzira na veličinu košnice.
Način upotrebe: stavite listiće sa kapljicama u prorez u metalnu cev. Listić se zapali, a otvor se zatvori klizanjem dve cevi, zatim metalnu cev od Varrofana ubacite u kosnicu, dim će izlaziti kroz dve izlazne rupe okrenute prema gore.
Nakon otprilike 15-20 sekundi izvadite uređaj, otkopčajte sastavne delove, istresite pepeo i pripremite se za novi tretman.
Nakon svih tretmana, uređaj očistiti od pepela pre skladištenja i oprati sa alkoholom.
Deklaracija

Šifra:90640
Naziv artikla:Varroafan
Zemlja porekla:Rumunija
Uvoznik:Pčelar DOO Vršac
Rok upotrebe:Neograničen
Sastav:čelik, plastika
Čuvati van domašaja dece