90920-Ekorus
90920-Ekorus-2

90920 - EKORUS strips

EKORUS ekološki preparat za efikasno suzbijanje varooze kod pčelinjih zajednica
Sadržaj preparata Drveni štapići (trake) veličine 180x25x1 mm, koji sadrže etarska ulja timijana (timol), anisa, sibirskog bora, eukaliptusa i ekstrakt gorkog pelena.
Dejstvo preparata Ekorus ima jako preventivno i repelentno dejstvo protiv Varroa destructor, Acarapis woodi i voskovih moljaca.
Na ovaj preparat paraziti ne mogu da razviju rezistentnost (otpornost).

500.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 90920
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Doziranje i način primene
Pčelinja društva treba tretirati na proleće (posle prvog pregleda), u letnjem i jesenjem periodu, postavljanjem drvenih štapića u košnice. Potrebna su 2 štapića za košnice sa 10 do 12 ramova. Za mala društva (koja imaju do 6 ramova) dovoljan je jedan štapić koji se stavlja između centralnih ramova (između 3 i 4 rama), a u većim društvima jedan štapić treba postaviti imeđu 3 i 4, a drugi između 7 i 8 rama. Štapići se stavljaju u košnice na period od 5 do 30 dana, u zavisnosti od količine zatvorenog pčelinjeg legla.
Napomene
Pakovanje otvoriti pre same upotrebe tj pre samog tretiranje pčela. Primeniti na temperaturi od +7 do +28 °C. Za kontrolu opadanja krpelja, preporučuje se staviti list papira, obilno podmazan biljnim uljem, na dnu košnice. Upotrebom preparata prestati 7 dana pre početka sakupljanja meda. Pakovanje 10 drvenih štapića hermetički zatvorenih u kesice od specijalne farmakološke folije. Način čuvanja Čuvati na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece i životinja, odvojeno od hrane i pića, na temperaturi od 0°C do +25°C.  Rok trajanja 18 meseci od datuma proizvodnje.
Nije lek.
Deklaracija

Šifra:90920
Naziv artikla:Ekorus
Proizvođač:AgroBioRus
Zemlja porekla:Srbija
Rok upotrebe:Utisnuto na ambalaži
Sastav: etarska ulja timijana (timol), anisa, sibirskog bora, eukaliptusa i ekstrakt gorkog pelena
Čuvati van domašaja dece