Sircetna-kiselina

92510 - Glacijalna sirćetna kiselina 1l

Glacijalna sirćetna kiselina (čistoća preko 99%) koristi se za zaštitu ramova i nastavaka i za njihovu dezinfekciju. Tretman glacijalnom sirćetnom kiselinom takođe vrši dezinfekciju ramova i  tela košnice koji je jedini nerazorni tretman (osim gama zračenja) koji uklanja i spore Nosema apis. Glacijalna sirćetna kiselina (u koncentraciji od najmanje 98%) uspešno se koristi u pčelarstvu za dezinfekciju satnih osnova, ramova i košnica zaraženih bolestima ili štetočinama, poput leptira gazele ili spore Nosema sp. U stvari, glacijalna sirćetna kiselina je jedina organska kiselina koja napada Nosema sp. Spore su, na taj način, prava pomoć pčelaru koji dezinfekcijom ramova i tela košnice glacijalnom sirćetnom kiselinom smanjuje pritisak koji vrši Nosema sp. na pčelinja društva.

660.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 92510
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Postupak čišćenja košnice izvodi se napolju, toplim danima, ali ne i direktno na suncu, što olakšava relativno kontrolisano isparavanje kiseline. Tela sa ramovina su naslagana jedno na drugo, a na zadnjem delu je postavljena plastična posuda za jednokratnu upotrebu u koju se sipa kiselina. Ceo “stub” je prekriven krovom košnice ili bilo kojim drugim poklopcem, kako bi se osigurala određena nepropusnost. Takođe se može umotati sa streč-folijom ili folijom za hranu, kako bi kiselina ispuštala paru što duže.
Potrošnja sirćetne kiseline biće oko 150-180 ml kiseline na svako telo ili ekvivalentno (proporcionalno) za manja tela.
“Stub” se ostavlja zatvoren sa kiselinom unutra u periodu od oko 10-14 dana ili ako se dezinfekcija obavi na jesen može se ostaviti zatvorena do proleća.
Pre upotrebe tela i ramova stavite tela vodoravno, jedan iznad drugog, na područije sa dobrom ventilacijom, tako da se tela pre upotrebe dobro provetre. Ventilacija treba da traje najmanje 2 dana.
Posebna pažnja mora se posveti pri radu sa kiselinom, jer je ona veoma korozivna za ljude. Ne radite u zatvorenom prostoru, već samo na otvorenom ili u skladištima / šupama koje su dobro provetrene. Koristiti gumene rukavice, naočare i po mogućnosti maske.
Pažnja - ne koristtii za ramove sa pocinkovanom žicom (vrlo brzo korodira) već samo za ramove sa inox žicom ili ramove sa plastičnim satnim osnovama. Postavljanje tela za tretman glacijalnom sirćetnom kiselinom vrši se na otvorenom ili veoma dobro provetrenom prostoru. Ako se stavi u magacine, mora se imati na umu da ako postoje i drugi gvozdeni predmeti (uključujući krov skladišta), oni tokom vremena mogu korodirati (nekoliko sezona uzastopnih tretmana).
Proizvod je izuzetno korozivan, direktnim kontaktom napada disajnene puteve kroz pore, oči ili kožu. Koristi se samo na otvorenim prostorima, uvek noseći odgovarajuću zaštitnu opremu (gumene rukavice, maska, naočare). Držati van domašaja dece.
Glacijalna sirćetna kiselina je izuzetno korozivna, napada sve metale, kožu, oči i disajne puteve u nedostatku odgovarajuće zaštite. Glacijalna sirćetna kiselina se smrzava na temperaturama ispod 10 ° C. Deluje isparavanjem, u kontaktu sa vazduhom, pri optimalnoj temperaturi isparavanja od 18-20 stepeni Celzijusa, pretvarajući se u korozivno isparenje koje prodire čak i kroz membranu Nosema sp. Spore, uništavajući ih.
Količina 1 litar
Deklaracija

Šifra: 92510
Naziv artikla: Glacijlana kiselina, 1l
Proizvođač: Centrohem doo
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Utisnut na pakovanju
Sastav: Glacijalna kiselina
Cuvati van domasaja dece