95210-Hive-clean
hive-clean

95210 - Hive Clean 500 ml

Hive Clean aktivira prirodn nagon čišćenja kod pčela.
Hive Clean se može upotrebljavati u svako doba godine, ne ostavlja štetne rezidue, ne stvara rezistenciju, potpuno ekološki proizvod.
BeeVital HiveClean zagrejati na tempreaturi tela (35°C-37°C), promućkati pre upotrebe i prskati po ulicama 10-20ml preparata, (2ml po ulici).
Upotrebljava se kada spoljna temperatura nije niža od 10 niti veća 25°C. Ukoliko je spoljna temperatura visoka, najbolje je primeniti rano ujutro ili kasno poslepodne.
Način delovanja:
Kroz unošenje BeeVital HiveClean-a hvataju se mikroskopski najmanje kapljice preparata na dlačice pčela, te pčele prenose jedna na drugu ravnomerno kapljice preparata što izaziva pojačan nagon za čišćenje izumrlih larvi parazita i svih ostalih stranih tela u košnici. Kod primerene upotrebe nema negativnih delovanja na pčele, leglo ili maticu.

2,900.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 95210
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Primena BeeVital HiveClean:
I. Glavni tretman: novembar-decembar, 1 tretman (kada nema više poklopljenog legla)
II. Glavni tretman: avgust-oktobar, 3 tretmana svakih 7 dana (nakon vrcanja)
III. Interventni tretman: februar-april, 1-3 tretmana svakih 7 dana (kad počinje unos polena)
IV. Interventni tretman: maj-jun, 1-3 tretmana svakih 7 dana (u toku paše)
Sastav: prirodni ekstrat propolisa i etarskih ulja, oksalna, mravlja i limunska kiselina, voda i saharoza.
Jednostavna upotreba:
BeeVital Hive Clean zagrejati na temperaturi tela i upotrebiti pri spoljnoj temperaturi od -1°Cdo 25°C. Ukoliko je pretoplo, pčele napuštaju leglo i to dovodi do lošijeg uspeha prilikom upotrebe. Iz tih razloga najbolje je primeniti u kasno popodne. Zavisno od jačine pčelinje zajednice i zavisno od toga koliko je ulica u plodištu zazeto, stavlja se oko 15ml Hive Clean-a sa špricaljkom na sedam ili osam zauzetih ulica.
Način delovanja:
Unošenjem Hive clean-a, mikroskopski najmanje kapljice se hvataju  na dlačici pčela. Zbog socijalnog kontakta i nagona čišćenja kod pčela kapljice se rasporedjuju  ravnomerno na sve ostale pčele i uzrokuje da se kroz trenutno aktivne pčele satne osnove temeljno prečiste od odumrlih larvi varoe. Ta i sva ostala strana tela kao i čestice nešistoće se odmah odstranjuju iz košnice, zbog pojačanog nagona čišćenja kod pčela.
Kod primene preparata nema negativnih delovanja na pčele, leglo i maticu.
UPOTREBA:
Hive Clean se upotrebljava u rano proleće, kada počinje unos peluda, pri toplom vremenu, i to tako da zavisno od veličine zajednice špricaljkom staviti oko 15ml Hive Clean-a po ulicama u plodište. Druga upotreba se preporučuje u julu i avgustu nakon vrcanja.
U novembru i decembru može se upotrebiti, ukoliko je potrebno primeniti još jednom postupak, ukoliko spoljna temperatura prelazi 0°C.Ovom prilikom će se osloboditi od poslenjih varoa, koja bi inače normalno živela još 6 meseci.
SPREČITI JE BOLJE NEGO LEČITI!
Deklaracija

Šifra: 95210
Naziv artikla: Hive clean
Uvoznik: Beoveterina
Zemlja porekla: Austrija
Rok upotrebe: Utisnuto na ambalaži
Sastav: Na pakovanju
Čuvati van domašaja dece