99030-99030---HalaApi-898

99030 - HalaApi 898

HalaApi je visoko efikasno penasto sredstvo za čišćenje ramova, košnica i radnih površina. Jednostavnije i sigurnije je od kaustične sode i pogodan je za čišćenje u prehrambenim postrojenjima. Idealan za čišćenje zapeklih naslaga, kao i Libigovog dozatora protiv Varoe. Hladno pranje sa HalaApi 898 Košnice pre pranja od ručno očistiti od voska i propolisa koliko je moguće. Površine sa 3.0% do 5.0% HalaApi 898 rastvorom poprskati i pustiti da odstoji Da rastvor deluje. Po potrebi pri jakoj zaprljanosti očetkati. Temeljno isprati vodom.

2,790.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Šifra proizvoda: 99030
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Preporuka za čišćenje košnica i opreme
Zbog dugotrajnog visokog pritiska koji bolesti legla vrši na same pčele i pčelarstvo, higijenski zahtevi u pčelarstvu su naglo porasli. Nakon izbijanja trulog legla (američka kuga) ili kiselog legla, oprema se mora sanirati odgovarajućom metodom.
U tu svrhu, na primer, košnice i čitav inventar moraju biti temeljno očišćeni i dezinfikovani nakon što su pčele ubijene! Kontaminirane košnice u lošem stanju moraju se spaliti. Za prevenciju bolesti neophodna je srazmerna, ciljana upotreba sredstava za čišćenje i dezinfekcijskih sredstava.
Prema dosadašnjim saznanjima, pčelarima je savetovano čišćenje i dezinfekcija natrijum hidroksid i sodom. Čišćenje čistom kaustičnom sodom i sodom nije efikasno, a rukovanje čistom kaustičnom sodom je takođe vrlo opasno. Nepravilno rukovanje takođe može izazvati ozbiljne hemijske opekotine i predstavlja veliki rizik po životnu sredinu.
Jedan nedostatak je to što se pri čišćenju čistim rastvorom natrijum -hidroksida uklonjeni vosak se ne topi i lebdi na površini rastvora. To može dovesti do zapušenja odvoda. Osim toga, rastvoreni propolis prijanja za površine i boji celu posudu za pranje u žuto.
Gotova sredstva za čišćenje garantuju efikasnu sanitaciju, prevenciju bolesti i dezinfekciju. Oni takođe efikasno uklanjaju fine tragove voska i propolisa.
Vosak i propolis se tope i uklanjaju rastvorom za čišćenje. Odvodi mašina za pranje veša i umivaonika više se ne mogu zapušiti. Ako se pravilno rukuje, negativni uticaji na zdravlje i životnu sredinu u velikoj meri se sprečavaju.
Postupak i način rada sa HalaApi 899 i HalaApi 898:
Ručno temeljno odstranite veće naslage voska i propolisa iz praznih košnica.
Očišćene košnice se mogu čistiti rastvorom na različite načine:
1. Stavite košnice ili magacine u kadu za čišćenje.
Za ovakvu kupku za čišćenje koja je alkalna koristi se sredstvo za čišćenje kao što je HalaApi 899 (Rastvor 2.0 - 3.0%). Temperatura mora biti veća od 50°C.
Kao rezultat toga, ostaci voska i propolisa brže se odvajaju i tope. Nakon što su odležale 20-30 minuta u rastvoru košnice očistiti četkom. Zatim je temeljno isperite i ostavite da se osuši.
2. Košnice sa sredstvom za čišćenje alkalne pene poput HalaApi 898 potpunosti poprskati ili utrljati dok ne zapeni u (rastvor 3,0 - 5,0%). Nakon otprilike 20 minuta, isperite vodom i niskim pritiskom (maks. 20 - 30 bar) ili očistite ručno.
3. Sudomašina: Stavite košnice ili magacin u mašinu za sudove. Čišćenje alkalnim proizvodom HalaApi 899 (upotreba: 2,0%). Vreme pranja: najmanje 15 minuta pri min. 65-70 ° C. Zatim temeljno isperite.
Čišćenje raznih pribora:
Ramovi saća, košnice i njihovi plastični okviri, kao i ostali pribor i alati, takođe se mogu čistiti u kadici ili u mašini za pranje sudova pomoću HalaApi 899.
I ovde se grubi ostaci voska i propolisa moraju očistiti nožem ili lopaticom pre nego što se stave u mašinu za sudove. Program pranja treba da traje duže od 15 minuta. Korak ispiranja može se prevremeno prekinuti kako bi se sprečilo razblaživanje tečnosti za pranje. Oprani materijal temeljno isperite pod tekućom vodom.
Prednosti:
• Lako rukovanje.
• Povećanje bezbednosti na radu.
• Rastvoreni delovi voska i propolisa emulguju se u rastvoru i otiču tokom ispiranja.
• Kanalizaciona cev se ne može zapuzšiti jer se vosak nalazi rastopljen u rastvoru za čišćenje sa kojim se dalje transportuje u kanalizaciju.
Desinfekcija:
• Nakon čišćenja, košnice, oprema, mali delovi itd. dezinfikuju se sredstvom za dezinfekciju Halades 01 (preporučuju ministarstvo zdravlja i veterine Švajcarske), upotreba 2,0%.
• Rastvor za dezinfekciju se raspršuje po celoj površini ili se predmeti potope u kadici sa dezinfekcijskim rastvorom. Zaštitna maska pomaže protiv mirisa sirćeta.
• Podaci o aktivnim sastojcima i sastojcima mogu se pronaći u opisu proizvoda.
• Ostatke sredstva za čišćenje i prljavu vodu sipati u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ili u stajsko tečno đubrivo.
• Upozorenja o opasnosti / zaštitne mere: vidi bezbednosne mere.