Vrcaljka-K-12-LR
Vrcaljka-K-12-LR-2
Vrcaljka-K-12-LR-3
Vrcaljka-K-12-LR-4

46440 - Vrcaljka kasetna K ‐ 12 LR rama (6x2) sa duplim kasetama

Kasetna centrifuga je namenjena radu sa ramovima LR standarda i u centrifugu se mogu smestiti 12 rama. Kasetna centrifuga je namenjena prvenstveno za poluprofesionalno ili profesionalno bavljenje pčelarstvom. Ramovi sa medom se stavljaju u kasete koje su samookretne i rotiraju u oba pravca (reverzibilne) te zahvaljujući tome ramovi se ne moraju vaditi iz koševa radi okretanja tokom procesa vrcanja. Ovaj tip centrifuge omogućuje veliku brzinu rotiranja koša, bez pucanja i lomljenja saća. Kasetne centrifuge se izrađuju od materijala sertifikovanog za upotrebu u prehrambenoj industriji – prohromskog lima kvaliteta AISI304 (kiselootporni, antimagnetni prohrom). Svi spojevi na centrifugama od prohroma (Cr), zavareni su pod argonom, na automatu bez dodavanja materijala u TIG postupku, koji ne menja  svojstvo materijala koji je varen. Sastavi nisu pertolovani, a obodi i ivice vrcalice su povijene – rolovane, tako da su lake za održavanje i ne postoji mogućnost povrede pri radu. U standardnoj ponudi centrifuga ima: prohromski koš i obruč, jednu prohromsku slavinu, polikarbonatni transparentni poklopac i masivne prohromske nogare.

226,700.00 RSD
Porez uračunat u cenu. Dostava će biti obračunata pri zaključivanju porudžbine
Dodaj na listu željaUporedi
Šifra proizvoda: 46440
Stanje zaliha: Na stanju Dostupno po narudžbini Nema na zalihama
Opis proizvoda
Kasetna centrifuga je namenjena radu sa ramovima LR standarda. U centrifugu se mogu smestiti 12 rama. Ramovi sa medom se stavljaju u kasete koje su samookretne i rotiraju u oba pravca (reverzibilne) te zahvaljujući tome ramovi se ne moraju vaditi iz kaseta (koša) radi okretanja tokom procesa vrcanja. Ramovi se postavljaju tako da je satonoša okrenuta prema osovini rotora centrifuge. Centrifuga poseduje mehanizam koji omogućuje korisniku pozicioniranje ramova prilikom svakog zaustavljanja centrifuge na startnu poziciju. Brzina okretanja koša kreće se u rasponu od 0-280 obrtaja/minut.
Centrifuga je opremljena trofaznim motorom snage 0.18kW koji je preko frekventnog regulatora povezan sa monofaznim izvorom napajanja. Motor je povezan sa osovinom rotora preko reduktora broja obrtaja. Kasetna centrifuga se povezuje na klasičan kućni priključak monofazne struje od 220V i 50Hz.
Kontrola procesa rada preko frekventnog kontrolera omogućuje potpuno automatski rad centrifuge, prema parametrima prethodno zadatog programa. Programom se definišu parametri broja ciklusa, smera okretanja i brzine, kao i vremena trajanja svakog ciklusa.
Kasetna centrifuga je opremljena sigurnosnim prekidačima koji momentalno zaustavljaju rad centrifuge u slučaju otvaranja poklopca ili aktiviranja hitnog prekida rada.
Deklaracija

Sifra: 46440
Naziv artikla: Vrcaljka kasetna K - 12 LR rama (6x2) sa duplim kasetama, Cr (inox) elektricna 220V, automatska
Proizvođac: P.Z. "ROJ" Trstenik
Zemlja porekla: Srbija
Rok upotrebe: Neogranicen
Sastav: celik
Cuvati van domasaja dece