,

0445 – Vrcaljka tangencijalna, T – 6 DB rama, Cr (inox) električna

Vrcaljka je namenjena radu sa ramovima DB standarda. U vrcaljku se mogu smestiti 6 plodišna rama odnosno 12 polumedišnih ramova, pri čemu je ram postavljen po obodu rotora (koša), pod pravim uglom u odnosu na osovinu. Vrcaljka ima električni pogon (opciono i ručni pogon).

Dimenzije vrcaljke: visna tela 640mm, visina vrcaljke 930mm, prečnik 770mm

Vrcaljke sa električnim pogonom sadrže još motor i komandnu tablu-elektroniku. Pogon predstavlja motor predviđen za priključenje na mrežni napon od 220V 50 Hz, a dodatno sadrži i ispravljač na 12V. Motor koji se napaja sa 220/12V montira se na dnu vrcaljke, tako da je u ovoj varijanti moguće poručiti vrcaljku sa kombinovanim ručno-električnim pogonom. Motor koji se napaja sa 220V postavlja se sa gornje strane vrcaljke, na letvi i u ovoj varijanti nije moguće napraviti prethodnu kombinaciju, ali je moguće uz vrcaljku isporučiti i dodatni ručni pogon koji zamenjuje električni u slučajevima kada ne postoji izvor napajanja električne energije.

Prilikom naručivanja, potrebno je u rubrici napomene navesti koji tip motora se želi na vrcaljki.

Elektronika koja se ugrađuje u ove vrcaljke je tipa: R1 – regulacija se sastoji od prekidača uključeno/isključeno i regulacije broja obrtaja, sa motorom snage do 100W, R3 – regulacija pored toga što ima iste funkcije kao R1 ima još i regulaciju vremena od 1-10 minuta, taster za aktiviranje ciklusa i prekidač za stalni i vremenski ograničeni rad, za DC motore na naizmeničnu struju od 80 do 150W. Kao dodatne opcije nudimo još i funkciju za promenu smera okretanja kao i automatiku koja se može programirati sa ciljem definisanja preciznog programa vrcanja u smislu brzine, vremena i smera okretanja.

57.900,00 дин.

Vrcaljke se izrađuju od materijala sertifikovanog za upotrebu u prehrambenoj industriji – prohromskog lima kvaliteta AISI304. Vrcaljke sa električnim pogonom sadrže još motor i komandnu tablu-elektroniku. Pogon predstavlja motor predviđen za priključenje na mrežni napon od 220V 50 Hz, ili na 12V, pri čemu kupac sam bira opciju koja mu je najpogodnija. Dodatni ručni pogon koji se može naručiti uz ove vrcaljke se proizvodi od zupčanika izrađenih od kvalitetnog čelika, i to u aluminijumskom kućištu. Ručni pogoni je takav da se ručka ne okreće u vreme okretanja vrcaljke, budući da ima dodatni uređaj za fertlaufovanje (kočnicu). Pri naručivanju, u delu napomene navesti koji tip pogona želite.

Svi spojevi na vrcalicama od prohroma (Cr), zavareni su pod argonom, na automatu bez dodavanja materijala u TIG postupku, koji ne menja  svojstvo materijala koji je varen. Sastavi nisu pertolovani, a obodi i ivice vrcalice su povijene – rolovane, tako da su lake za održavanje i ne postoji mogućnost povrede pri radu.

U standardnoj ponudi prohromska vrcaljka ima: prohromski koš i obruč, PVC slavinu, prohromski poklopac i masivnije metalne plastificirane nogare. Po zahtevu kupca u vrcaljke se može umesto prohomskog koša ugradi pocinkovani ili plastificirani koš, ili se ugraditi prohromski nogari umesto metalnih-plastificirnih nogara i prohromska umesto plastične slavine, ili pvc poklopac umesto prohromskog.

Tangencijalne vrcaljke su prvenstveno namenjene pčelarima početnicima ili pčelarima sa manjim brojem društava, prevashodno zbog njihovog dizajna koji odlikuju male dimenzije i masa vrcaljke koja pčelaru omogućuje laku selidbu.

Šifra proizvoda: 0445 Kategorije: , Oznake: , , , ,