Shipping policy

Opšte

Usluga isporuke moguća je isključivo za proizvode iz asortimana dostupnog u internet prodavnici Pčelar doo.
Pčelar doo ne vrši isporuku robe do kupca već za to angažuje komercijalne kurirske servise .
Isporuka se vrši na adresu navedenu u Porudžbini.
Kurirska služba isporučuje proizvode na adresu, ali je ne unosi u stambeni prostor.
Kurirske službe ne preuzimaju niti sporučuju pakete subotom i nedeljom.
Porudžbine se ne isporučuje van granica Republike Srbije. Isporuka se vrši isključivo na području Republike Srbije sa poštanskim brojevima od 11000 do 37999.

Opcije za isporuku

Poručene proizvode kupac može preuzeti lično u našem maloprodajnom objektu na adresi Miloša Obilića bb, 26300 Vršac. Preuzimanje porudžbine je potpuno besplatno.
Pčelar doo ne vrši isporuku robe do kupca već za to angažuje komercijalne kurirske servise Postexpress i Cityexpress. Kupac pre kupovine se odlučuje koja će kurirska služba da preuzme njegov paket. Ukoliko je u pitanju paket veće težine i gabarita, kupac se može odlučiti na opciju dostave paketa paletom. Troškovi slanja su na teret kupca a visina troškova je istaknuta pored opcije slanja na strani za zaključivanje porudžbine.

Troškovi isporuke

Troškovi slanja porudžbine idu na teret kupca. Visina nadoknade za uslugu isporuke koju kupac plaća istaknuti su na strani za zaključivanje porudžbine. Pored naziva kurirske službe date su i cene poštarine po težini paketa sa uračunatim pdv-om. Naknada za uslugu isporuke obračunava se u skladu sa izabranim načinom isporuke, težinom pakovanja i dimenzijama, a nezavisno od lokacije i adrese isporuke na teritoriji Republike Srbije.

Rokovi isporuke

Pčelar doo se trudi da poštuje načela dobre praksa vezane za dostavu porudžbine i nastoji da se roba isporučuje na način „danas za sutra“ (ne računajući subotu, nedelju, praznike i neradne dane). 

Shodno članu 31. Zakona o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 88/2021), rok isporuke robe je 30 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu. Takođe, shodno članu 31. stav 2. Zakona o zaštiti potrošača, Pčelar doo će putem e-maila ili pozivom dežurnog operatera obavestiti potrošača o dostupnosti proizvoda. Najčešći razlog za potencijalnu nemogućnost isporuke odnosno odloženu isporuku je taj što se ažuriranje podataka na stranici ne vrši u realnom vremenu već u kraćim vremenskim intervalima te bi u slučaju masovnog poručivanja određenog proizvoda podatak da isti nije dostupan za poručivanje bio prikazan tek nakon naknadnog osvežavanja stranice.